familiekok.reismee.nl

Abel Tasman park

Om een uur of 10 zijn we uit Kaikoura vertrokken richting het Abel Tasman park. Het is een rit van 04h15 op papier, maar we moeten nog even uitvogelen of dat ook allemaal klopt. Onderweg zijn we in Nelson gestopt, wat een gezellig plaatsje is. Daar hebben we een lekkere bak koffie gedronken bij de Starbucks met uiteraard een punt chocolade taart. Uiteindelijk komen we om een uur of 4 aan in het Park. We slapen in Marahau, wat bij de entree van het park ligt zodat we de volgende dag meteen op pad kunnen. Een watertaxi geregeld voor de volgende dag en de rest van de tijd relaxed bij onze cabin doorgebracht terwijl de jongens in de speeltuin met andere kinderen aan het spelen zijn.

Om 09.00 uur hebben we de watertaxi, erg apart wat door de eb/vloed tijden worden we met een traktor in de zee gereden. De jongens vinden het geweldig. Eerst wat op het strand gespeeld met wat schepjes na aankomst maar daarna toch echt aan de wandel. In eerste instantie een tocht van 40 minuten uitgezocht maar al snel een nieuwe route gevonden, die 2 uur duurde. Met kinderen dus 3 ;-) maar de binken hebben zelf 7 kilometer door de bergen gewandeld zonder te piepen. Het was een geweldige wandeling met een super uitzocht door de jungle. Zal proberen wat meer foto's te plaatsen, maar dat blijkt elke keer erg lastig.

Het weer is nog steeds goed, in de avond koelt het erg af, maar overdag is het een graad of 25.

Morgen rijden we door naar Greymouth, weer een rit van een uur of 4.