familiekok.reismee.nl

Australie

Pfff, dan loop je ineens twee weken achter met je blog. Maar internet vinden met een usb aansluiting voor foto's in Australie is bijna onmogelijk. Nu sta ik achter een computer in een plaatselijk VVV'tje, dus hoopt dat de verbinding goed is en dat ik niet nog 2 uur in deze houding sta. Waar waren we gebleven.. Auckland, Tigo geknipt, Stefan een nieuwe tattoage en alle spullen weer ingepakt. Lekker luxe in het airport hotel geslapen en 's ochtends weer vroeg op voor onze vlucht. Vlucht ging weer helemaal super, jongens zijn zo makkelijk aan boord. Daarna de auto opgehaald, toch onze verassing een Holden Cruze uit 2011, toch weer wat anders dan een oude Nissan Sunny. Meteen maar doorgereden naar de Great Ocean Drive. Alles liep zo gesmeerd. Bij Apollo Bay gestopt, een beetje begin van de drive. Het weer viel erg tegen, 13 graden was niet wat we bij Australie in gedachten hadden. Maar de volgende ochtend vol goede moed weer op pad. Twelve Apostles en Great Ocean Drive, prachtig allemaal. Gestopt bij Port Fairly, was wel genoeg voor die dag. Daarna de plannen gemaakt om naar Kangaroo Island te reizen. Met een tussenstop in Robe, aangezien het wel erg ver was. Victor Harbour is een beetje de laatste grote plek die je tegenkomt voordat je Kangaroo Island op kan dus daar maar gestopt.. Gratis Wifi, dus we proberen meteen een skype date te regelen en boottickets te bestellen voor de ferry naar Kangaroo Island. Skypen niet gelukt en helaas zat de boot volgens de site ook vol. Toch maar heen gereden en we werden op de standby lijst geplaatst. De eerste keer mee, dus dat was echt super. Kangaroo island was fantastisch met veel Kangaroes, Koala's, stekelvarkens, kakatoes en noem maar op. Schitterend Nationaal Park en zeker de moeite waard. Zondagavond de boot weer terug genomen naar het vaste land. Daar wat problemen om een slaapplek te vinden, maar uiteindelijk een motel gevonden met een plekje. Volgende dag richting Grampians Nationaal Park. Ook super daar, erg mooi alleen willen de jongens eigenlijk niet meer lopen. ze zijn er wel klaar mee na Nieuw Zeeland. Maar lekker een holiday park opgezocht waar we konden zwemmen, springen op het springkussen en een speeltuin. Daar liepen de Kangaroes weer voor ons huisje en vlogen de papegaaien voorbij. Super locatie, maar de temperaturen lopen wel erg op (30 graden). Het is ook nooit goed he!! Nu zitten we bij Geelong, zo'n 70 km van Melbourne. Van het weekend de GP van Melbourne bekijken en waarschijnlijk vliegen we maandag naar Cairns. We zijn nog niet helemaal zeker omdat we eerst een goed beeld van de overstromingen daar willen hebben voordat we er straks vastzitten en niets kunnen doen. Wordt vervolgd!

Tessa, Robert en Sidney

Wat heerlijk om weer wat te lezen van jullie. Het was zo stil....
Het klinkt allemaal nog steeds fantastisch.
Geweldig dat jullie zoveel mogelijkheden pakken op alles te kunnen zien wat julliue willen zien.
Nog veel plezier en een dikke kus van ons voor de jongens!

jose panneman

Hoi allemaal, Wat klinkt het geweldig!
Iwan heeft straks heel veel te vertellen,wij kunnen haast niet wachten tot hij er weer is.
Hier begint het oojk wat lekkerder weer te worden, gelukkig maar na al die regen en kou.
Dikke knuffels van alle kinderen van de rozenbeek,juf Sjoukje en juf Jose.